Project 4: Opknappen schoolgebouwen en -terrein

In 2021 zijn de laatste huizen op het terrein nabij de school gebouwd voor verhuur. De opbrengsten van de huur komt o.a. ten goede aan de school. Vanwege corona zijn er echter niet volledige inkomsten gekomen en ook is er weinig schoolgeld binnen gekomen. Dit betekent dat er achterstallig onderhoud is op de school, in de gebouwen, aan de buitenkant en op het terrein.

Wat moet er zoal gebeuren?

Er zijn wat zaken die opgeknapt moeten worden. Hieronder een overzicht. Klik er op om direct naar dat deelproject te springen. Gerealiseerde deelprojecten staan onder aan de lijst, de nieuwste deelprojecten (waar we momenteel voor sparen of mee bezig zijn) boven aan:

Deelproject C: Herbouw klein schoolgebouw, renovatie dak groot schoolgebouw (huidig deelproject)

De daken van de school (met name het hoofdgebouw) zijn nodig aan vervanging toe. Op regenachtige dagen moeten kinderen van enkele klassen naar andere lokalen gaan, omdat er te veel water door het dak komt. Ook schoolspullen zoals schriften zijn regelmatig doorweekt in de regenachtige periode van het jaar.

Naast de vervanging van het dak van het grote schoolgebouw, is de staat van het kleine schoolgebouw momenteel niet goed, waardoor we, naast dakrenovatie, ook de rest van het gebouw zullen gaan vervangen. De volledige kosten worden zo € 8.000:

  • Vervanging complete gebouw onderbouw: € 4.000
  • Vervanging daken grote schoolgebouw: € 4.000

Eventueel komen hier nog kosten overheen, die onvoorzien zijn of door de stijging van de prijzen van materialen. Help je mee met een donatie?


Deelproject B: nieuwe speeltoestellen (gerealiseerd: januari 2022)

De speeltoestellen op het schoolplein waren nodig aan vervanging toe! Hieronder een kleine greep van de foto’s die we kregen. De schommel was al een tijd stuk, net als de wipwap. Alleen de glijbaan werd nog gebruikt, maar had scherpe randen waardoor het niet helemaal veilig meer was. Vanwege corona was er ook geen geld voor het vervangen van deze speeltoestellen.

In januari 2022 hadden we genoeg donaties en giften gekregen om de speeltoestellen te vernieuwen! De directrice heeft drie speeltoestellen gekozen, en deze zijn direct op het schoolplein geplaatst zodat de kinderen er vanaf nu van kunnen genieten. En ze hadden direct veel speelplezier!

Onder deze foto’s vind je ook nog een video, de moeite zeker waard om te bekijken!

Voordat de kinderen naar school gingen, is het al geplaatst.
Ze wachten keurig in de rij om van de glijbaan te gaan.
De draaimolen is echt een succes!
En eindelijk hebben de kinderen weer twee (werkende) schommels tot hun beschikking.
En nog maar een keer op de glijbaan.
Schommelen als de beste!
Een mooie video-impressie!

Deelproject A: Herstel dak kleine gebouw (gerealiseerd: juni 2021)

Als eerste zijn de daken hersteld en geverfd, dit hebben we in juni 2021 afgerond. Het dak van het kleine gebouw is vervangen en geverfd.

Hier ligt het nieuwe en geverfde dak er op!

Op de planning: reparaties aan vloer, trap en balustrades

Er is veel achterstallig onderhoud aan de vloeren, trappen, balustrades en randen van het schoolplein. Hier gaan we mee aan de slag zodra er genoeg geld is binnen gekomen om dit te kunnen realiseren.

Hier moet nodig wat aan gebeuren.
En de traptreden die half afgebroken zijn, zijn bij nat weer ook nog eens gevaarlijk.