Project 4: Opknappen schoolgebouwen en -terrein

In 2021 zijn de laatste huizen op het terrein nabij de school gebouwd voor verhuur. De opbrengsten van de huur komt o.a. ten goede aan de school. Vanwege corona zijn er echter niet volledige inkomsten gekomen en ook is er weinig schoolgeld binnen gekomen. Dit betekent dat er achterstallig onderhoud is op de school, in de gebouwen, aan de buitenkant en op het terrein.

Wat moet er zoal gebeuren?

Er zijn wat zaken die opgeknapt moeten worden. Hieronder een overzicht. Klik er op om direct naar dat deelproject te springen. Gerealiseerde deelprojecten staan onder aan de lijst, de nieuwste deelprojecten (waar we momenteel voor sparen of mee bezig zijn) boven aan:

Deelproject E: Renovatie dak groot schoolgebouw (in de planning voor 2023)

Het dak van het hoofdgebouw van de school is nodig aan vervanging toe. Op regenachtige dagen moeten kinderen van sommige klassen verhuizen naar andere lokalen, omdat er teveel water door het dak lekt. Schoolspullen zoals schriften zijn regelmatig doorweekt vanwege het water. Voor de renovatie van dit dak is in totaal € 5.000 nodig.


Deelproject D: Reparaties aan vloer, trap en balustrades (gerealiseerd: januari 2023)

Er was veel achterstallig onderhoud aan de vloeren, trappen, balustrades en randen van het schoolplein. Er was een totaal van € 1.700 nodig om al deze reparaties uit te voeren. Hieronder foto’s van de werkzaamheden en het eindresultaat. Daaronder zie je hoe de staat voorheen was. Wat een verbetering!

In januari 2023 zijn de reparaties voltooid. Alles ziet er beter uit en het is ook een stuk veiliger geworden.
Afgebroken traptreden, gaten in de vloeren en een plafond met lekkages moesten worden gerepareerd.

Deelproject C: Herbouw klein schoolgebouw (gerealiseerd: augustus 2022)

Vanwege achterstallig onderhoud (o.a. door de coronaperiode en lockdown) was de staat van het kleinere schoolgebouw (voor de lagere klassen) niet goed meer. Naast lekkage waren ook de deuren, ramen en muren niet meer in goede staat. Er is gevraagd om een advies en in plaats van het vervangen van bepaalde delen, zou het beter zijn om het hele schoolgebouw opnieuw te maken. Dit hebben we gerealiseerd in augustus 2022. De totale kosten kwamen uit op € 4.100 en hebben we door de bijdragen van onze (vaste) donateurs kunnen opbrengen.

Foto ‘s van de oude situatie:

Foto ‘s van de nieuwe situatie:


Deelproject B: nieuwe speeltoestellen (gerealiseerd: januari 2022)

De speeltoestellen op het schoolplein waren nodig aan vervanging toe! Hieronder een kleine greep van de foto’s die we kregen. De schommel was al een tijd stuk, net als de wipwap. Alleen de glijbaan werd nog gebruikt, maar had scherpe randen waardoor het niet helemaal veilig meer was. Vanwege corona was er ook geen geld voor het vervangen van deze speeltoestellen.

In januari 2022 hadden we genoeg donaties en giften gekregen om de speeltoestellen te vernieuwen! De directrice heeft drie speeltoestellen gekozen, en deze zijn direct op het schoolplein geplaatst zodat de kinderen er vanaf nu van kunnen genieten. En ze hadden direct veel speelplezier!

Onder deze foto’s vind je ook nog een video, de moeite zeker waard om te bekijken!

Voordat de kinderen naar school gingen, is het al geplaatst.
Ze wachten keurig in de rij om van de glijbaan te gaan.
De draaimolen is echt een succes!
Een mooie video-impressie!

Deelproject A: Herstel dak kleine gebouw (gerealiseerd: juni 2021)

Als eerste zijn de daken hersteld en geverfd, dit hebben we in juni 2021 afgerond. Het dak van het kleine gebouw is vervangen en geverfd.

Hier ligt het nieuwe en geverfde dak er op!