Project 4

Opknappen schoolgebouwen en -terrein​

In 2021 zijn de laatste huizen op het terrein nabij de school gebouwd voor verhuur. De opbrengsten van de huur komt o.a. ten goede aan de school. Vanwege corona zijn er echter niet maximale inkomsten uit de verhuur binnen gekomen en ook is er weinig schoolgeld binnen gekomen, omdat kinderen thuis verbleven. Dit betekent dat er achterstallig onderhoud is op de school, in de gebouwen, aan de buitenkant en op het terrein. Hier hebben we al meerdere deelprojecten voor opgezet. 

Nieuwsgierig? Lees er hieronder alles over!

Dit moe(s)t er zoal gebeuren

Er zijn wat zaken die opgeknapt moesten worden. Momenteel hebben we dit allemaal kunnen realiseren. In de toekomst zullen er meer deelprojecten bij komen. Je kunt op een deelproject klikken om er op deze pagina direct naar te ‘springen’. Scrollen kan natuurlijk ook!

Deelproject F (in de planning)

Vloerbedekking en plafondisolatie voor alle lokalen van de school

Deelproject E

Renovatie dak groot schoolgebouw (is opgepakt door Stichting Geven Is Leven)

Deelproject D

Reparaties aan vloer, trap en balustrades (afgerond)

Deelproject C

Herbouw kleine schoolgebouw (afgerond)

Deelproject B

Nieuwe speeltoestellen (afgerond)

Deelproject A

Herstel dak kleine gebouw (afgerond)

Help je ook mee? Klik op de knop aan de rechter kant en zie wat je kan doen!

Deelproject E: Renovatie dak groot schoolgebouw

Gerealiseerd in september 2023

Het dak van het hoofdgebouw van de school was nodig aan vervanging toe. Op regenachtige dagen moesten kinderen van enkele klassen namelijk verhuizen naar andere lokalen, omdat er teveel water door het dak lekte. Schoolspullen zoals schriften zijn regelmatig doorweekt geraakt vanwege het water. Voor de renovatie van dit dak was in totaal € 5.000 nodig. Dit project is door Stichting Geven is Leven opgepakt en in september 2023 is het uitgevoerd. Dank aan deze stichting die hun donateurs hier voor in heeft gezet!

Deelproject D: Reparaties aan vloer, trap en balustrades

Gerealiseerd in januari 2023

Er was veel achterstallig onderhoud aan de vloeren, trappen, balustrades en randen van het schoolplein. Er was een totaal van € 1.700 nodig om al deze reparaties uit te voeren. Hieronder foto’s van de werkzaamheden en het eindresultaat. Daaronder zie je hoe de staat voorheen was. Wat een verbetering!

Vóór de reparaties

Na de reparaties

Deelproject C: Herbouw klein schoolgebouw

Gerealiseerd in augustus 2022

Vanwege achterstallig onderhoud (o.a. door de coronaperiode en lockdown) was de staat van het kleinere schoolgebouw (voor de lagere klassen) niet goed meer. Naast lekkage waren ook de deuren, ramen en muren niet meer in goede staat. Er is gevraagd om een advies en in plaats van het vervangen van bepaalde delen, zou het beter zijn om het hele schoolgebouw opnieuw te maken. Dit hebben we gerealiseerd in augustus 2022. De totale kosten kwamen uit op € 4.100 en hebben we door de bijdragen van onze (vaste) donateurs kunnen opbrengen.

Vóór de reparaties

Na de reparaties

Deelproject B: nieuwe speeltoestellen

Gerealiseerd in januari 2022

De speeltoestellen op het schoolplein waren nodig aan vervanging toe! Hieronder een kleine greep van de foto’s die we kregen. De schommel was al een tijd stuk, net als de wipwap. Alleen de glijbaan werd nog gebruikt, maar had scherpe randen waardoor het niet helemaal veilig meer was. Vanwege corona was er ook geen geld voor het vervangen van deze speeltoestellen.

In januari 2022 hadden we genoeg donaties en giften gekregen om de speeltoestellen te vernieuwen! De directrice heeft drie speeltoestellen gekozen, en deze zijn direct op het schoolplein geplaatst zodat de kinderen er vanaf nu van kunnen genieten. En ze hadden direct veel speelplezier!

Onder deze foto’s vind je ook nog een video, de moeite zeker waard om te bekijken!

Deelproject A: Herstel dak kleine gebouw

Gerealiseerd in juni 2021

Als eerste zijn de daken hersteld en geverfd, dit hebben we in juni 2021 afgerond. Het dak van het kleine gebouw is vervangen en geverfd.

Winkelwagen
Scroll naar boven