Onze projecten

Ons huidige project is het kopen van laptops voor de kinderen en enkele laptops voor de leraren. De kinderlaptops zijn een kleiner formaat. De kinderen hebben vaak nog nooit een laptop of computer gezien, maar zijn door dit project voorbereid op een toekomst waarin computers en digitalisering, ook in Kenia, een rol spelen. Hierdoor hebben ze een betere kans op een goede toekomst.

Lopend

Een doorlopend project, waarbij we zorgen dat reparaties door bv. achterstallig onderhoud, worden uitgevoerd. Denk aan het vullen van gaten op het plein, afbrokkelende stenen van de trap, lekkende daken en kapotte deuren of ramen. Daarnaast is er vanuit de Keniaanse overheid regelgeving ingesteld om er voor te zorgen dat basisscholen veilig zijn voor kinderen, wat vaak extra kosten meebrengt voor deze scholen.

Gerealiseerd in december 2021

Jaren geleden begonnen we met het bouwen van kleine huizen op een stuk grond nabij de school. Hierin kunnen families wonen, die maandelijks huur betalen. Deze huur komt ten goede aan de school. Inmiddels zijn er 14 huizen gebouwd, inclusief een toiletgebouw met douches, een watertank, een hek en een toegangspoort. Er is nog ruimte voor één grotere woning.

Gerealiseerd in december 2014

Nadat we in augustus 2013 in Kenia enkele WC’s hebben laten verbouwen, waren we nog niet klaar. Er waren nog meerdere gaten in de grond, en ook de WC’s voor de leraren waren nog niet volwaardig. In dit project hebben we er voor gezorgd dat alle WC’s nu als goede toiletten zijn gemaakt.

Gerealiseerd in augustus 2014

Toen we in 2013 in Kenia waren, hebben we de gaten in de grond omgebouwd tot volwaardige toiletten. Hiervoor was maar één watertank beschikbaar, en dat was niet genoeg. We hebben een tweede watertank gekocht en laten installeren, zodat er elke week voldoende water is voor doorspoelen, handen wassen en als drinkwater.

Help ook mee!

Winkelwagen
Scroll naar boven