Huidige project

Verbetering onderwijs en nieuw materiaal

PROJECT 5

Regeringseisen en materiaal

Eind zomer 2019 vernamen we van de directrice, Miss Maina, dat er recentelijk strengere eisen aan basisscholen zijn gesteld. Zoals het vaker gaat in Kenia, werden deze eisen snel ingevoerd en ten grondslag aan deze regels lag een verhaal over doden bij het instorten van een school. Dit artikel beschrijft meer (Engels): Education Ministry to close all schools that do not meet requirement. Vanwege de coronapandemie is dit in 2020 en 2021 naar de achtergrond verdwenen en werd er niet op gecontroleerd. Vanaf 2023 hebben we dit weer opgepakt.

 

We hebben Miss Maina gevraagd wat er specifiek benodigd is voor Soon Big Brain Academy om te voldoen aan alle eisen die oorspronkelijk vanuit de regering zijn gesteld. Ze heeft met haar team een overzicht gemaakt:

Hoe beter de school voldoet aan regeringseisen, hoe groter de kans dat de schoollicentie blijft behouden. Help je mee? Sponsor direct een laptop door op de rode knop te klikken!

Deelproject C: Kinderlaptops en laptops voor digitalisering

Er zijn twee redenen dat er behoefte is aan kinderlaptops en gewone laptops op de school:

  • Ten eerste stelt de regering van Kenia steeds meer eisen aan de digitalisering van scholen, waarbij omgaan met tablets, laptops en computers een basisaanbod moet worden op basisscholen.
  • Ten tweede is het voor de ontwikkeling van de kinderen een goede stap, zeker omdat in het bedrijfsleven veel met digitale apparaten wordt gewerkt. Om aan te sluiten op het werkende leven is het van belang dat de kinderen vanaf de basisschool hier al mee kunnen werken.

De volgende kosten gaan hier mee gepaard:

  • Goede kwaliteit kinderlaptop: € 170,-
  • Goede kwaliteit reguliere laptop: € 600,-
0

Kinderlaptops

0

Lerarenlaptops

0

Kinderlaptops

0

Lerarenlaptops

UPDATE december 2023

We zijn dit project gestart met het idee om 20 kinderlaptops aan te schaffen, zodat kinderen in meerdere klassen er beurtelings gebruik van kunnen maken. Daarnaast wilden we met 4 reguliere laptops starten, drie voor de leraren van deze klassen en 1 voor het kantoor, zodat ook de administratie gedigitaliseerd kan worden en de school ook hierin meegaat met de tijd. In december 2023 is dit ons gelukt! Maar doorsparen zodat er meer laptops zijn voor de kinderen, kan natuurlijk altijd. Daarom blijven we dit project openhouden zodat ook jij een laptop kunt sponsoren!

In totaal was onderstaande nodig voor dit deelproject:

  • 20 kinderlaptops á € 170 = € 3.400,-
  • 4 reguliere laptops á € 600 = € 2.400,-

Een totaal van bijna € 6.000 wat we bij elkaar hebben gespaard. Help je mee om steeds weer 10 laptops te kopen voor de school?
Naast het ‘doneren’ van een laptop, kan je natuurlijk ook gewoon een gift geven.

Eerste lichting laptops
In augustus 2023 hebben we de eerste 10 kinderlaptops en 2 lerarenlaptops bij elkaar gespaard, het geld overgemaakt en de laptops laten kopen. Ze zijn inmiddels al een tijd in gebruik!

Augustus 2023

Tweede lichting laptops
Het kan snel gaan! In december 2023, vier maand na de eerste laptops, konden we de school al verblijden met een tweede lichting laptops. Ook deze 10 kinderlaptops en 2 lerarenlaptops werden met veel enthousiasme uitgepakt, in ontvangst genomen en direct in de lessen gebruikt.

December 2023

Deelproject B: Extra bedden & matrassen voor jongste groepen

Gerealiseerd in juli 2021

Vanwege een groot aantal kleine kinderen die zich aanmeldden op school, was er een tekort aan bedden en matrassen. Tussen de middag slapen de kleinste kinderen namelijk op school. In juli 2021 hebben we de bedden laten maken en de matrassen gekocht.

Deelproject A: Kleine tafels, stoelen en bedden

Gerealiseerd in oktober 2020

Er zijn kleine tafels, stoelen en kleine bedden gemaakt voor de lagere groepen. Ook zijn er matrassen gekocht. Hieronder een impressie.

Winkelwagen
Scroll naar boven